“Oude” EPA-maatwerkadvies voorlopig nog basis voor subsidie-aanvraag

Vanaf 1-1-2021 geldt een nieuwe opname-methodiek voor energielabels, de NTA 8800. Deze nieuwe methodiek geldt voor woningen en utiliteiten. Dit heeft ook gevolgen voor het EPA maatwerkadvies. Het nieuwe maatwerkadvies, dat gebaseerd is op dezelfde methodiek van NTA 8800 is nog niet vrijgegeven. Naar verwachting zal deze pas in de 2e helft van 2021 beschikbaar komen.

VvE’s kunnen voor aanvragen van subsidies (ISDE) en leningen bij duurzaamheidsfondsen tot die tijd nog gebruik maken van het oude maatwerkadvies. “Dit kalenderjaar blijft het oude maatwerkadvies voor ons de lat en de deskundigheid,” aldus een ambtenaar bij de RVO.

Bent u geintereseerd in onze aanpak die gericht is op persoonlijk gericht advies en begeleiding, neem dan contact met ons op via: www.propendum.nl of bel ons op: 078-6841090.

Meerjaren Onderhoudsplan

Als VvE heeft u jaarlijks te maken met onderhoud aan uw appartementencomplex. Dat brengt kosten met zicht mee. Een Meerjaren Onderhoudsplan is een voorwaarde om deze kosten te beheersen. Daarbij gaat het om onderhoudskosten op korte en op lange termijn.

Een Meerjaren Onderhoudsplanning met conditiemeting volgens NEN 2767 is de basis voor uw huisvestingsbeleid. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het maken van goed doordachte keuzes. U krijgt inzicht in het te verwachten groot onderhoud. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u dit onderhoud makkelijk meenemen in de begroting.

Beknopt onderhoudsplan

Speciaal voor kleinere VvE’s hebben we BOP, een beknopt onderhoudsplan ontwikkeld. Dit onderhoudsplan geeft een overzicht van de te verwachten onderhoudskosten in de aankomende 10 jaar en wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk VvE’sonderwijs en Vastgoed. In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met deze jarenlange ervaring met VvE’s zorgen wij ervoor dat de risico’s en kansen van uw vastgoed vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd.