Vraag direct en vrijblijvend een offerte aan bar_v2

Gebruiksprestatie utiliteitsgebouwen NEN 8021

NEN 8021 geeft een gestandaardiseerde methodiek weer voor de waardering van gebruiksprestaties van utiliteitsgebouwen. De NEN 8021 is dus speciaal bedoeld voor partijen die te maken hebben met vastgoed en huisvesting . Utiliteitsbouw is een overkoepelende term voor nieuw te bouwen vastgoed zonder woonbestemming. Hierbij kunt u denken aan winkels, kantoren, fabrieken, bedrijfshallen en opslagruimtes.

Als vastgoedeigenaren weten welke eisen de gebruikers stellen aan hun huisvesting, weet die eigenaar ook welke gebouwen aantrekkelijker investeringen zijn.
Propendum helpt die gebruikers om hun eisen en wensen scherp te hebben en ze vast te leggen. Hierna kan de huisvestingsstrategie worden gepaald.

Afwegingskader

Propendum heeft voor verschillende overheidsinstanties een afwegingskader ontwikkeld om te bepalen of huisvesting nog voorziet in de behoefte of dat renovatie of nieuwbouw noodzakelijk is. Daarbij zijn conditiemeting NEN 2767, gebruiksprestatie NEN 8021 en duurzaamheidsaspecten bepalend voor het resultaat van deze afweging. Gemeenten, scholen en overheidsinstanties kunnen veel voordeel hebben bij het advies van Propendum.

Vragen?

Heeft u vragen over wat wij aanbieden of wilt u dat wij bij u langs komen? Laat het ons weten!

Afspraak maken

Meerjaren Onderhoudsplan

Als VvE heeft u jaarlijks te maken met onderhoud aan uw appartementencomplex. Dat brengt kosten met zicht mee. Een Meerjaren Onderhoudsplan is een voorwaarde om deze kosten te beheersen. Daarbij gaat het om onderhoudskosten op korte en op lange termijn.

Een Meerjaren Onderhoudsplanning met conditiemeting volgens NEN 2767 is de basis voor uw huisvestingsbeleid. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het maken van goed doordachte keuzes. U krijgt inzicht in het te verwachten groot onderhoud. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u dit onderhoud makkelijk meenemen in de begroting.

Beknopt onderhoudsplan

Speciaal voor kleinere VvE’s hebben we BOP, een beknopt onderhoudsplan ontwikkeld. Dit onderhoudsplan geeft een overzicht van de te verwachten onderhoudskosten in de aankomende 10 jaar en wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk VvE’sonderwijs en Vastgoed. In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met deze jarenlange ervaring met VvE’s zorgen wij ervoor dat de risico’s en kansen van uw vastgoed vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd.