Propendum heeft ruime ervaring met het opstellen van een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP) voor kerken. Vaak wordt dit gecombineerd met verduurzamingsmaatregelen.

Het is best een hele uitdaging voor een kerk om bijvoorbeeld van label F naar C te komen. Zeker voor kerkgebouwen is niet alles gewenst wat mogelijk is. Sommige maatregelen om te verduurzamen lijken simpel, maar tellen toch goed mee voor een beter label.

Onlangs heeft Propendum opnieuw een DMJOP voor een kerk mogen maken. Er is een rapport opgesteld met adviezen om van label F naar label C te komen. Hiervoor zijn de volgende maatregelen geadviseerd;

  • balansventilatie toepassen in kerkzaal met airco (sector 1)
  • balansventilatie toepassen in voorzaal (sector 2)
  • zonnepanelen plaatsen
  • verlichting aanpassen naar LED verlichting
  • beglazing vervangen door dubbel glas
  • dakisolatie, waar mogelijk aanbrengen
  • lichtstraten vervangen door nieuwe type

Al met al een leuk traject om een advies voor te schrijven.

Bent u ook benieuwd hoe Propendum u zou kunnen helpen? Welk label uw kerkgebouw heeft? Hoe u een verbeterd energielabel kan krijgen? Maak dan snel een afspraak via: www.propendum.nl of bel ons op: 078-6841090.

Meerjaren Onderhoudsplan

Als VvE heeft u jaarlijks te maken met onderhoud aan uw appartementencomplex. Dat brengt kosten met zicht mee. Een Meerjaren Onderhoudsplan is een voorwaarde om deze kosten te beheersen. Daarbij gaat het om onderhoudskosten op korte en op lange termijn.

Een Meerjaren Onderhoudsplanning met conditiemeting volgens NEN 2767 is de basis voor uw huisvestingsbeleid. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het maken van goed doordachte keuzes. U krijgt inzicht in het te verwachten groot onderhoud. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u dit onderhoud makkelijk meenemen in de begroting.

Beknopt onderhoudsplan

Speciaal voor kleinere VvE’s hebben we BOP, een beknopt onderhoudsplan ontwikkeld. Dit onderhoudsplan geeft een overzicht van de te verwachten onderhoudskosten in de aankomende 10 jaar en wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk VvE’sonderwijs en Vastgoed. In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met deze jarenlange ervaring met VvE’s zorgen wij ervoor dat de risico’s en kansen van uw vastgoed vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd.