Skip to main content

Als school maakt u liever geen onnodige kosten. Wist u dat u in uw school eenvoudig op energiekosten kunt besparen? Denk eens na over de volgende bespaartips van Propendum. Er zit er vast wel eentje tussen die u direct kunt toepassen.

  1. Breng in weinig gebruikte ruimten ( toiletten, keuken, lerarenkamer, etc.) een bewegingsmelder met aanwezigheidsschakelaar aan.
  2. Pas tijdens pauzes en buiten de schooltijden veegschakeling toe. Een veegschakeling is een tijdschakelklok die de verlichting op een vooraf ingesteld tijdstip uitschakelt.
  3. Pas een bewegingssensor of schemerschakelaar op buitenverlichting toe.
  4. Moet u TL-buizen vervangen, vervang deze dan waar mogelijk door Led-buizen
  5. Pas vrije (zomernacht)koeling toe door buitenlucht via bijvoorbeeld luchroosters in de lokalen te blazen, met name ’s nachts en ’s ochtends.
  6. Neem de inregeling van uw klimaatinstallatie onder de loep. Wellicht kunnen de installaties later aan en eerder uit. Pas de klimaatinstallatie aan op de openingstijden van de school. Voor meer info kunt u deze 4 stappen van de RVO volgen om uw klimaatinstallatie goed in te regelen.
  7. Laat een energiescan uitvoeren; door middel van een energiescan wordt er een raming gemaakt van de benodigde investeringen. Propendum kan u hierbij van dienst zijn. Vraag naar de mogelijkheden.

Onze specialisten helpen u graag verder in het verduurzamen van uw gebouw!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_global id=”3068″]