Skip to main content

Herfst, herfst; Wat heb je te koop…

Kijk even naar buiten: de blaadjes vallen, het is herfst. Hét moment om de blik maar weer eens vooruit te richten. Het jaareinde komt in zicht, straks een nieuw jaar. Plannen maken en wensen op een rijtje zetten. Wat is blijven liggen dit jaar? Hoe zit het met de budgetten, de reserves, de voorzieningen e.d. Is de regelgeving nog veranderd, hoe is het met de bekostigingsvergoedingen?, enz.

Kortom, de begroting vraagt de aandacht. Altijd weer een hele puzzel, waarbij er stukjes overblijven die niet passen. En er dan toch een mooi kunstwerk van maken, dat vraagt de nodige kennis, vaardigheden en tools.

Focus eens op uw begrotingsposten ‘Huisvestingszaken’ en ‘Onderhoud’. Heeft u inzicht in de verschillende wensen en prioriteiten? En, belangrijker nog: heeft u ook overzicht? Zorg ervoor dat u onafhankelijk en betrouwbaar advies krijgt, zodat u straks niet uw keuzes baseert op verkoop-gestuurde adviezen en oplossingen. Werk aan een lange termijn visie. Want anders geldt de quote: “zonder visie is de accountant de baas”.

Propendum werkt, vanuit haar jarenlange ervaring, continue aan de tools om scholen hierbij optimaal te ondersteunen. Binnenkort lanceren wij een unieke online applicatie: Schoolbeheer Online. Bovenstaand ziet u alvast een “puzzelstukje” dat zeker past.

Houdt u ons vooral in de gaten!