Vereniging van Eigenaren

Als bewoners van een complex wilt u een fijne woonplek met een goed leefcomfort. Daarbij is aandacht voor het onderhoud van de gezamenlijke delen zeer belangrijk. Ook speelt de VvE een belangrijke rol bij vragen over energiebesparing. Een meerjaren onderhoudsplan (MJOP), waarin ook verduurzaming wordt benoemd, is daarbij de eerste stap.

Meerjaren Onderhoudsplan

Vanaf 1 januari 2018 is elke VvE verplicht om een onderhoudsreserve op te bouwen en daar jaarlijks een bedrag voor te reserveren. De beste manier om de juiste hoogte van dit bedrag te bepalen is het Meerjaren Onderhoudsplan. Wanneer hierin ook maatregelen voor verduurzaming worden opgenomen, komt de VvE in de toekomst niet voor onaangename verrassingen te staan.

Speciaal voor verenigingen met een klein aantal appartementen hebben wij een beknopte versie van dit MJOP ontwikkeld.

Duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid is enorm actueel. De maatregelen die we hiervoor nemen zorgen voor meer aandacht voor ons milieu. Daarnaast helpt het bij een aan goede besparing en draagt het bij aan een prettiger wooncomfort.Veel maatregelen kunt u als  VvE alleen gemeenschappelijk nemen. Met ons EPA Maatwerkadvies geven we inzicht in de mogelijkheden van energie besparen. Samen met het MJOP geeft dit veel inzicht in de keuzes die u kunt maken voor de toekomst.

Bouwkundig advies

Heeft u schade aan uw gebouw, of heeft u een geschil met een bewoner of een aannemer, dan kunt u gebruik maken van onze bouwkundige schade-expertise. Het is niet altijd even duidelijk wat de impact van zichtbare schade is, of waar deze schade vandaan komt.  En hoe lost u de schade op?

Een deskundige-rapport, een contra-expertise kan u helpen bij geschillen. Een Quick scan, of juist een uitgebreid schade-onderzoek helpt u bij het vinden van de oorzaak en geeft u adviezen over mogelijk herstel.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk VvE’s, onderwijs en Vastgoed. In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met deze jarenlange ervaring met VvE’s zorgen wij ervoor dat:

  • De risico’s en kansen van uw vastgoed vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd;
  • Er een integraal vastgoedadvies gegeven wordt waarin de conditie van uw gebouw, onderhoud, energiebeheer en functionaliteit worden gecombineerd;
  • Inzichtelijk wordt gemaakt welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen;
  • U de juiste investeringen kan doen en deze investeringen wellicht ook kunt terugverdienen.

Vragen?

Heeft u vragen over wat wij aanbieden of wilt u dat wij bij u langs komen? Laat het ons weten!

Afspraak maken

Meerjaren Onderhoudsplan

Als VvE heeft u jaarlijks te maken met onderhoud aan uw appartementencomplex. Dat brengt kosten met zicht mee. Een Meerjaren Onderhoudsplan is een voorwaarde om deze kosten te beheersen. Daarbij gaat het om onderhoudskosten op korte en op lange termijn.

Een Meerjaren Onderhoudsplanning met conditiemeting volgens NEN 2767 is de basis voor uw huisvestingsbeleid. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het maken van goed doordachte keuzes. U krijgt inzicht in het te verwachten groot onderhoud. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u dit onderhoud makkelijk meenemen in de begroting.

Beknopt onderhoudsplan

Speciaal voor kleinere VvE’s hebben we BOP, een beknopt onderhoudsplan ontwikkeld. Dit onderhoudsplan geeft een overzicht van de te verwachten onderhoudskosten in de aankomende 10 jaar en wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk VvE’sonderwijs en Vastgoed. In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met deze jarenlange ervaring met VvE’s zorgen wij ervoor dat de risico’s en kansen van uw vastgoed vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd.

Onze relaties