Onderwijs

De focus ligt bij u natuurlijk op de kwaliteit van het onderwijs. U, als scholleider of bestuurder,  moet er namelijk voor zorgen dat de leerkrachten en leerlingen zo goed mogelijk kunnen presteren. Daarbij is het van groot belang dat uw gebouw fris, functioneel en duurzaam is.

Inzicht in onderhoud

Inzicht in de staat van het gebouw is van cruciaal belang voor het toekomstperspectief van uw school. De Meerjaren Onderhoudsplanning (MJOP) is een, voor u, speciaal op maat gemaakt plan waarin het proces gedetailleerd uiteen is gezet. Zo krijgt u duidelijk inzicht in wat u te wachten staat.
Propendum heeft jarenlange ervaringen in het opstellen van deze planning. Daarnaast zien we ook toe op de naleving van het plan.

Gezond binnenklimaat

Een gezonde werkomgeving is belangrijk voor zowel leerkrachten als leerlingen. Wanneer er voldoende daglicht, geluidsisolatie en ventilatie is dringt dat het ziekteverzuim drastisch terug. Ook leidt het tot betere prestaties van zowel leraren als leerlingen.
De volgende factoren zijn van cruciaal belang voor een gezond binnenklimaat:

  • Daglicht toetreding
  • Luchtkwaliteit
  • Ventilatie
  • Relatieve vochtigheid
  • Temperatuur
  • Geluidsisolatie

Heeft u vragen over uw binnenklimaat? Neem gerust contact met ons op!

Duurzaam schoolgebouw

Duurzaamheid is een actueel thema. Maar waar begint u en wat gaat het u allemaal kosten? En nog veel belangrijker, wat levert het u allemaal op?
De overheid helpt ons met wet- en regelgeving, maar  dat zien we vaak alleen maar als een verplichting waar we aan moeten voldoen. Wij helpen u om een duidelijk beeld te krijgen wat er voor u mogelijk is qua duurzaamheid.
De voorgestelde maatregelen leggen wij naast het MJOP om zo ook het geschikte moment uit te kiezen.

Bouwkundig advies

Heeft u schade aan uw gebouw, of heeft u een geschil met een aannemer of met derden, dan kunt u gebruik maken van onze bouwkundige schade-expertise. Het is niet altijd even duidelijk wat de impact van zichtbare schade is, of waar deze schade vandaan komt.  En hoe lost u de schade op?

Een deskundige-rapport, een contra-expertise kan u helpen bij geschillen. Een Quick scan, of juist een uitgebreid schade-onderzoek helpt u bij het vinden van de oorzaak en geeft u adviezen over mogelijk herstel.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk onderwijs, Vastgoed en VvE’s . In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met de jarenlange ervaring in het onderwijs zorgen wij ervoor dat:

  • Risico’s en kansen van uw schoolgebouw vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd;
  • Onderwijskundige functies van een schoolgebouw centraal worden gesteld;
  • Uw onderwijskundig leiderschap wordt versterkt door een toekomstbestendig schoolgebouw met een gezond binnenmilieu;
  • U de tools in handen krijgt om het beheer van uw school vorm te geven.

Maak nu een afspraak.

Vragen?

Heeft u vragen over wat wij aanbieden of wilt u dat wij bij u langs komen? Laat het ons weten!

Afspraak maken

Onze relaties