Iedereen heeft het erover: verduurzamen als VvE levert geld op, als VvE kun je subsidie krijgen, straks wordt er geen gas meer geleverd. Verduurzamen moet! Maar waar begin ik, en hoe urgent is het? Als VvE moet je een DMJOP ( Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan) hebben: waarom? Wat is dat eigenlijk, en wat moet ik daar vervolgens mee?

Verduurzamen doe je niet zomaar even: het is een traject waarbij u zich vooraf goed moet laten adviseren. Wat is het einddoel, en welke route neemt u? Wat is mogelijk, en wat is voor u als VvE haalbaar, al dan niet met subsidies. Het gaat om uw VvE gebouw en om de abitie en mogelijkheden van uw bewoners.

Propendum helft u om vanaf het begin de juiste keuzes te maken: waar wilt u naar toe, en hoe kunt u daar het beste komen? Het MJOP ( Meerjaren Onderhoudsplan) en het energieadvies zijn hulpmiddelen daarbij, maar het gaat om de keuzes en de juiste richting. Daarom beginnen we altijd met invventarisatie. Zo kunnen we het voor u passende traject aanbieden. Dan weet iedereen waar we heen gaan, welke keuzes we onderweg tegenkomen en hoe lang de reis gaat duren.

Bent u geintereseerd in onze aanpak die gericht is op persoonlijk gericht advies en begeleiding, neem dan contact met ons op via: www.propendum.nl of bel ons op: 078-6841090.

Meerjaren Onderhoudsplan

Als VvE heeft u jaarlijks te maken met onderhoud aan uw appartementencomplex. Dat brengt kosten met zicht mee. Een Meerjaren Onderhoudsplan is een voorwaarde om deze kosten te beheersen. Daarbij gaat het om onderhoudskosten op korte en op lange termijn.

Een Meerjaren Onderhoudsplanning met conditiemeting volgens NEN 2767 is de basis voor uw huisvestingsbeleid. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het maken van goed doordachte keuzes. U krijgt inzicht in het te verwachten groot onderhoud. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u dit onderhoud makkelijk meenemen in de begroting.

Beknopt onderhoudsplan

Speciaal voor kleinere VvE’s hebben we BOP, een beknopt onderhoudsplan ontwikkeld. Dit onderhoudsplan geeft een overzicht van de te verwachten onderhoudskosten in de aankomende 10 jaar en wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk VvE’sonderwijs en Vastgoed. In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met deze jarenlange ervaring met VvE’s zorgen wij ervoor dat de risico’s en kansen van uw vastgoed vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd.