Bouwfase controle ‘Balkon van Maassluis’

De bouwfase controle voor VvE Neerlandia bij de bouw van het complex ‘Balkon van Maassluis’ is een goed voorbeeld van prettige samenwerking. De eerste controles in opdracht van de VvE zijn door Propendum uitgevoerd. Daarbij werden we op een goede en gastvrije manier ontvangen door de aannemer.

Bouwfase controle houdt in, dat gedurende de nieuwbouw een aantal controle momenten worden afgesproken. tijdens de ruwbouw en de afbouw worden zo een aantal controles op de kwaliteit van de uitvoering gedaan. Het aantal momenten wordt van tevoren afgesproken met de klant op basis van de bouwplannen en in overleg met de aannemer. Van alle controles krijgt de VvE een rapportage van de bevindingen. En tijdens de uiteindelijke oplevering begeleidt een inspecteur van Propendum de VvE.

Propendum is onafhankelijk en deskundig, en voert jaarlijks meerder controles van bouwfases uit. Daarbij wordt het gemeenschappelijke doel van aannemer en klant gediend: borging van een goede uitvoering, en het risico op teleurstellingen achteraf voorkomen.

Meerjaren Onderhoudsplan

Als VvE heeft u jaarlijks te maken met onderhoud aan uw appartementencomplex. Dat brengt kosten met zicht mee. Een Meerjaren Onderhoudsplan is een voorwaarde om deze kosten te beheersen. Daarbij gaat het om onderhoudskosten op korte en op lange termijn.

Een Meerjaren Onderhoudsplanning met conditiemeting volgens NEN 2767 is de basis voor uw huisvestingsbeleid. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het maken van goed doordachte keuzes. U krijgt inzicht in het te verwachten groot onderhoud. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u dit onderhoud makkelijk meenemen in de begroting.

Beknopt onderhoudsplan

Speciaal voor kleinere VvE’s hebben we BOP, een beknopt onderhoudsplan ontwikkeld. Dit onderhoudsplan geeft een overzicht van de te verwachten onderhoudskosten in de aankomende 10 jaar en wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk VvE’sonderwijs en Vastgoed. In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met deze jarenlange ervaring met VvE’s zorgen wij ervoor dat de risico’s en kansen van uw vastgoed vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd.