Kwaliteit, duurzaamheid en een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn belangrijke speerpunten van het onderhoudsbeheer voor uw vastgoed. De onderstaande tips helpen u om deze doelstellingen te realiseren.

  1. Werk met een meerjarenplan. Ga niet ad hoc te werk. Laat u niet verrassen.
  2. Leer van het verleden. Leg onderhoudsdata zoals uitgevoerde werkzaamheden vast, zodat u kunt terugkijken.
  3. Combineer werkzaamheden wanneer u hiermee op termijn kosten bespaart. Hierdoor geeft u nu misschien iets meer uit, maar u verdient het later terug.
  4. Moet u iets vervangen? Overweeg dan om meteen te investeren in verduurzaming. Deze bijdrage aan het milieu verdient u op termijn terug.
  5. Bezuinig niet op de kwaliteit van materialen. Goedkoop is meestal duurkoop
  6. Vraag advies aan een externe partijen. Hiermee komt u tot beter onderbouwde keuzes.
  7. Maakt u gebruik van vrijwilligers, laat de werkzaamheden dan uitvoeren onder begeleiding van vakmensen. Draag zorg voor de veiligheid van vrijwilligers.
  8. Laat de onderhoudsstaat van uw gebouw regelmatig inspecteren. Professionele inspecteurs weten waar de kritische punten van uw gebouw zitten en zien vaak meer.
  9. Kies voor regelmatig partieel herstel. Dat verlengt de levensduur van uw gebouw als geheel.
  10. Breng uw onderhoudscontracten in kaart en laat deze regelmatig controleren op effectiviteit en uitvoering.

Onze specialisten helpen u graag verder in het onderhouden van uw gebouw!

Meerjaren Onderhoudsplan

Als VvE heeft u jaarlijks te maken met onderhoud aan uw appartementencomplex. Dat brengt kosten met zicht mee. Een Meerjaren Onderhoudsplan is een voorwaarde om deze kosten te beheersen. Daarbij gaat het om onderhoudskosten op korte en op lange termijn.

Een Meerjaren Onderhoudsplanning met conditiemeting volgens NEN 2767 is de basis voor uw huisvestingsbeleid. Het is een belangrijk hulpmiddel bij het maken van goed doordachte keuzes. U krijgt inzicht in het te verwachten groot onderhoud. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u dit onderhoud makkelijk meenemen in de begroting.

Beknopt onderhoudsplan

Speciaal voor kleinere VvE’s hebben we BOP, een beknopt onderhoudsplan ontwikkeld. Dit onderhoudsplan geeft een overzicht van de te verwachten onderhoudskosten in de aankomende 10 jaar en wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Waarom Propendum?

Propendum legt de focus op drie branches, namelijk VvE’sonderwijs en Vastgoed. In deze branches hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd en bieden wij de hoogste kwaliteit.

Met deze jarenlange ervaring met VvE’s zorgen wij ervoor dat de risico’s en kansen van uw vastgoed vakkundig worden geïnventariseerd, gevisualiseerd en onderbouwd.